tirsdag 12. mai 2009

Premier Leagues beste keeper?

Det kan man muligens si om Fulhams nr. 1 og sisteskanse, Mark Schwarzer. Den australske keeperen som kom gratis fra Middlesbrough har den sesongen fenemonal for Fulham. Laget fra sørvest-london har sluppet inn 4 minst og Mark må ta mye av æren for det. Han har også reddet laget fra flere tap og hatt en rekke feberedninger. Med 2 kamper før slutt står Schwarzer med hele 14 hvor han ikke har sluppet inn.

Det var rett etter sesongslutt i fjor at Hodgson valgte å hente Australieren. For veteranen på 36 år hadde flere lag som var interessert i han. Lag som Juventus og Bayern Munchen prøvde å hente han, men valget fant merkeligt nok på den lille klubben fra london. I og med at han ville mest sannsynlig vært 2. valg i de andre klubbene, syntes Mark at Fulham var mye mer interessant.

Hodgson var klar på at Mark skulle være førstevalget siden Niemi la opp, og Keller reiste over atlanteren. Sesongen skulle bli som Hodgson og Fulham teamet hadde håpet når de hentet han. For Fulham i år har han ruvet i luften og hadde en rekke refleksredninger. Han har visst såpass høy klasse at jeg vil nevne han til årets keeper i Premier League, foran Reina, Cech og Van der Saar.

Slik det ser ut nå blir det europa cup spill på Fulham og da tar nok Schwarzer hvertfall 1 år ekstra. For vi trenger den sympatiske keeperen når/om vi skal kjempe i europa.

Intervju med Mark Schwarzer


http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/football_focus/8030598.stm

Ingen kommentarer: