onsdag 3. juni 2009

Sesongvurdering 2008/2009

Sesongen 2008/2009 har vært et eventyr for Fulham. Roy Hodgson's mannskap har prestert bedre enn noensinne og klate enn fullt respektabel 7.plass og Europaligaen neste år. Fra å slite under streken og reddes med et nødskrik i fjorårs sesongen, har det vært stor kontrast til hvordan sesongens lag spilte.
Nå som sesongen er ferdig skal spillerne vurderes og her er min mening:
Keeper
Mark Schwarzer - Vår første keeper som ble hentet inn sist sesong gratis. Etter min mening er han årets kjøp og årets keeper. Han har vært fantastisk i hele sesongen og kun 3 lag har slipt inn færre mål. En keeper på nivå med Van deer Sar fra hans tid i Fulham. (6)
Forsvar
John Pantsil - Høyrebacken som kom fra West Ham før sesongen. Han har virkeligt spilt seg inn i Fulhams hjertet. Kjempet og slitt i hver kamp og det er ikke flere høyrebacker i ligaen som har vært bedre. (5)
Paul Konchesky - Vår venstreback. På forhånd ble han sett på som det svakeste leddet, men har spillt solid, og har vokst på den defensive biten. Han har også årets fulham mål i kampen mot West Ham. (5-)
Aaron Hughes - Midtstopper i lag med Hangeland. Etter å ha vært en middelmådig i flere år, er det nok han som har blomstret mest etter Hodgson kom til klubben. Har vært en solid klippe i forsvaret og rydder opp for Hangeland. En klassesesong. (6-)
Brede Hangeland - stopperpartner med Hughes. En Fenemonal sesong fra vår norske venn. En bauta i forsvaret og blant ligaens beste midtstoppere. Viktig å holde på han til neste sesong. (6)
Chris Baird - Reserve på midtstopperplassen. Har spilt lite så vanskeligt å vurdere, men gjordt det greit når han har kommet inn. (4-)
Toni Kallio - Reserve på venstrebacken. Også han har spilt få kamper. Men spilte godt begge kampene mot Arsenal. Ellers helt middels. (3+)
Midtbane
Clint Dempsey - Fulhams venstrekant. Vår amerikaner spiller nok en god sesong, men har i år bare blitt bedre og bedre. Toppskårer i serien med 7 mål, samme som AJ. Deuce har vært stabilt god gjennom hele sesongen. (5+)
Simon Davies - Den faste høyrekanten. Simon spiller aldri en dårlig kamp og er alltid viktig i Fulhams angrepspill. Den med flest assist og vært utrolig god sesongen igjennom. (5+)
Danny Murphy - Captain fantastic på sentral midtbane. Drivkraften i Fulham og det meste går gjennom han. Han er tilbake til nivået i sine galnsdager og landslagsaktuell. Strålende. (6)
Dickson Etuhu - Sliteren på siden av Murphy. Har gjort jobben mye enklere til Murphy. Spilt over all forventning på midten. En som virkeligt har utviklet seg i Fulham. (5)
Zoltan Gera - Kantreserven. Startet sesongen på banen, men måtte vike etter hvert. Hadde nok likt å sett han bedre i drakta, men brassen mot United retter veldig på inntrykket. (4)
Oliver Daccourt - Rivjern på midten. Har vært på lån i Fulham det siste halvåret. Han har som regel kommet inn på slutten og hjulpet til defensivt. Legger opp nå (4+)
Jimmy Bullard - Stjernen som forsvant. Spilte godt det halvåret han var i Fulham, men gikk til Hull og ble skadet resten av sesongen. (4+)
Angrep
Andy Johnson - Toppskårer på topp. Andy ble kjøpt for utrolige 10 mill i sommer og har ikke slått til slik vi helt ville, men likevel toppskårer med 10mål. Han sliter og jobber knall hardt hver gang han spiller. (5-)
Bobby Zamora - Targetman for Fulham. Bobby må sies å være floppen for oss. Kun 2mål i serien, og variert veldig i spille. Fra det helt store til League 2 nivå.(4-)
Erik Nevland - Klinisk målskårer fra nord. Erik har slitt med tilliten men viser alt hva han er god for når han for sjansen. Skårte 4 mål i ligaen og var flere ganger med å avgjører kamper. Desverre fikk han ikke så mange kamper. (4+)
Diomansy Kamara - Lynet på topp. Han var skadet i 8 måneder, så fikk spille lite. Men når han kom i form og spilte på slutten avgjorde han kamper selv. Skåret flere mål på få kamper. (4)

Roy Hodgson - Geniet av en trener. Han har utviklet Fulham fra å være bunnlag til å komme på øvre halvdel på kort tid. Måtte han bli lenge i Fulham. (6)

2 kommentarer:

pund sa...

http://www.canalplus.no/blogg18-thor-rune-haugen.aspx?refreshcache=true

pund sa...

Blir det nye Fulham-oppdateringer denne sesongen?